Zeewier "gedroogd" ontgiften/darmflora.....

€1,75
Artikelnummer: 476
Beschikbaarheid: Op voorraad (5)

Zeewier en mineralen

Zeewieren, vooral kelp, zijn de planten op aarde die de meeste mineralen bevatten. In de oceaan worden de mineralen direct in het zeewier opgenomen en concentreren ze in hun plant structuur. Deze gezonde mineralen staan volledig tot je beschikking. Week het zeewier in water en gebruik het vervolgens om mee te 'koken' of er een thee van maken. Wanneer je zeewier en water samenvoegt, creëer je een natuurlijke en uitgebalanceerde combinatie waarin mineralen, vitaminen en sporenelementen die het lichaam nodig heeft voor een optimale gezondheid, makkelijk worden vastgehouden. Zeewier bevat colloïdale mineralen (in een vloeibare vorm) die het afvoeren van giftige stoffen vergemakkelijken en helpen bij het transport van andere voedingsstoffen, zoals vitaminen.

In macroalgen zijn tenminste negenendertig voedingsstoffen ontdekt, die samen 36% van het totaal gewicht kunnen vormen, met calcium, magnesium, natrium, fosfor, kalium, ijzer en jodium als voornaamste mineralenconcentraties. Arame, hijiki en wakame bevatten tenminste tien keer zoveel calcium als melk, zeesla vijfentwintig keer meer ijzer dan vlees. De beschikbaarheid voor het lichaam van het eiwit in zeewier is zeer hoog. Dit is aangetoond bij nori, waarbij tot 70% opgenomen wordt door het lichaam. Zeewier is gemiddeld samengesteld uit 50% koolhydraten en ongeveer 1 tot 2 % vet, waardoor het een uitstekend energierijk product is met weinig calorieën.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen