Zwarte thee marsepein
Artikelnummer: | 132 |
Beschikbaarheid: | Op voorraad (2) |
Deze heerlijke zwarte thee heeft de smaak van marsepein, heerlijk bij het vieruurtje of als dessert. In de Middeleeuwen was het "brood van de engelen" gereserveerd voor de rijken, die er natuurlijk van genoten als een voortreffelijk dessert. Voor gewone mensen eindigde deze laagmarsepeinperiode pas aan het begin van de vorige eeuw, toen de eerste marsepeinfabriek werd opgericht. Het onvergelijkbare aroma van gemalen amandelen, suiker met rozenwater en geselecteerde kruiden vormt een uitstekende symbiose met de aromatische, zwarte thee. Een genot, niet alleen voor marsepeinfans.
Zwarte thee of zoals ze in China zeggen " rode thee" kijk naar de soep zeggen ze die is toch ook niet zwart maar rood - bruin. Het zijn de Engelsen die deze thee zwart genoemd hebben. Hoe meer geoxideerd, hoe beter de thee bewaard en te tranporteren is. Nu wordt zwarte thee vooral in India, Sri lanka, de Azoren, Indonesië, Turkije, Georgië en alle theeproduceerende landen van Afrika verbouwd. De productiemethodes en variëteiten verschillen van streek tot streek, van land tot land, maar het proces omvat altijd de 4 basisstappen : verflensen, rollen of kneden,oxideren en drogen. Voeg daar dan al de ingredënten bij die hieronder vermeld staan en u verkrijgt de heerlijkste dessert thee met marsepein smaak.
Ingrediënten : zwarte thee, aroma, stukjes chocolade, rode peperkorreltjes, stukjes amandelen.
4-5 tlp/1l. 100°c 3-5 min.